Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

A SZÉP-kártyára vonatkozó részletek

A SZÉP-kártyára vonatkozó részletek

Publikált: 02/07/2014

» Szépkártya információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Kiemelt információk
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

A SZÉP-kártya utalványkártyaként működik (nem minősül tehát bankkártyának, de csak bankok adhatják). A SZÉP jelenleg a K&H, az MKB és az OTP Banknál igényelhető.

KategóriaFelhasználható keretösszeg
Szálláshely szolgáltatás Maximum összesen 225 ezer Ft/év
Vendéglátás (étkezés) Maximum összesen 150 ezer Ft/év
Szabadidő Maximum összesen 75 ezer Ft/év

A különböző felhasználási célokra tehát a jogszabályban lehetőve tett keretösszegek állhatnak rendelkezésre (a "zsebek" elkülönítettek). A teljes 450 ezer forintos keret kihasználható például egy nyaralásnál. A kategóriákat a TEÁOR kódokkal határozták meg. A SZÉP-kártya elfogadásánál 1,5 százalékos jutalékot kell fizetniük a szolgáltatóknak.

Lényeges módosítás, hogy kitolták azt a határidőt, amíg a SZÉP-en levő összeg elkölthető. A meghosszabbított határidőre fel nem használt pénzt a bankoknak vissza kell utalni a munkáltatónak.

 A szabadidő "zsebből" költhető például:

  • egyéb humán-egészségügyi ellátás (ide tartozik a fizikoterápiás szolgáltatás, a dentálhigiéniai kezelés, a diagnosztikai szolgáltatás, a terhesgondozás is)
  • előadások
  • múzeumok
  • állatkert, vidámpark
  • strand, sportpálya, sípálya, sporthajó kikötői díja, kölcsönzési költség
  • fizikai közérzetet javító szolgáltatás
  • testedzési szolgáltatás, fittnesz, lovaglás, sporthorgászat, úszás

Értékelés