Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

Minden ötödik foglalás SZÉP-kártyával történt nyáron

Minden ötödik foglalás SZÉP-kártyával történt nyáron

Publikált: 09/09/2013 közzétette: turizmus.com

» Szépkártya információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Kiemelt információk
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

Már minden ötödik foglaláskor SZÉP-kártyával fizettünk, a legnépszerűbb úti cél pedig Siófok volt.

Jelentősen, 4-5 százalékkal csökkent a hat vagy hét éjszakára szóló belföldi szállásfoglalások aránya az előző év nyarához képest a Szallas.hu statisztikái szerint. „A magyarok kétharmada csak hosszú hétvégére foglalt szállást az idei főszezonban, úgy tűnik, a tehetősebbek is inkább többször rövidebb időre utaznak el" – magyarázta az eredményeket Szigetvári József, a portál ügyvezetője. Az átlagos foglalás az idei nyáron 3 vendégéjszakára szólt, és 50 000 forintba került.

Megugrott ugyanakkor a SZÉP-kártya felhasználásának aránya: a Szallas.hu statisztikái alapján a főszezonban minden ötödik szállást így fizettek ki. „A SZÉP-kártyával fizetők ráadásul többet költöttek szállásra, az átlagos foglalási érték 57 000 forint volt, a szállásadóknak tehát megéri ilyen fizetési lehetőséget biztosítaniuk" – tette hozzá Szigetvári József. A tavalyi nyárhoz képest 5 százalékkal növekedett az együtt utazók száma, valószínűleg a költséghatékonyságot szem előtt tartva mentek együtt nyaralni nagyobb társaságok.

 
Budapestről balatoni apartmanba

A portál ügyvezetője szerint nyáron mindig az apartmanok és vendégházak keresettebbek, idén például csak a nyaralók 40 százaléka választott valamilyen szállodát. „A tapasztalataink szerint azonban a hoteltulajdonosok is jó szezont zártak. A hosszú kánikula kárpótolt a hideg tavaszért, július közepétől augusztus 20-ig a Balaton partján és a népszerű fürdővárosokban a szállodák is teltházzal üzemeltek" – mondta Szigetvári József. Az ügyvezető hozzátette, hogy az adatok alapján éves szinten 8 százalékos növekedést jósol 2013-ra a belföldi szálláspiacon.

A statisztikák szerint a legtöbben Budapestről utaztak nyaralni, a főváros után Debrecen, Győr, Miskolc, illetve Szeged „adta" a legtöbb belföldi vendéget. Budapest a legnépszerűbb célpontok listáján is a hetedik helyen áll, a nyár legnagyobb nyertese azonban kétségkívül a balatoni régió volt: a foglalások alapján a legnépszerűbb utazási célpontoknál tízből öt található a magyar tenger partján.

„Az Év Szállása verseny jelenlegi állása azonban kicsit más képet mutat: a települések közötti harcban a harmadik helyre küzdötte fel magát Csesznek, és Szeged is sokat javított helyezésén, míg Balatonfüred és Siófok veszített pozíciójából" – jegyezte meg Szigetvári József. A versenyben jelenleg Hajdúszoboszló áll az élen, de a szavazás november közepéig tart, így még változhat az Év Turisztikai Települése címért versengők sorrendje.

 

TOP10 nyaralási célpont – 2013. június-augusztus

1. Siófok

2. Hajdúszoboszló

3. Balatonfüred

4. Balatonlelle

5. Zamárdi

6. Eger

7. Budapest

8. Balatonboglár

9. Gyula

10. Zalakaros

 

TOP10 kiindulási pont nyaraláskor – 2013. június-augusztus

1. Budapest

2. Debrecen

3. Győr

4. Miskolc

5. Szeged

6. Pécs

7. Nyíregyháza

8. Kecskemét

9. Székesfehérvár

10. Szombathely

Értékelés