Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

SZÉP-kártya költés meghosszabbítva májusig

SZÉP-kártya költés meghosszabbítva májusig

Publikált: 29/12/2012 közzétette: turizmus.com Panoráma Buletin

» Szépkártya információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

A Magyar Közlönyben, december 28-i dátummal megjelent rendeletében  a kormány módosította a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló kormányrendeletet. Ennek értelmében a kormányzat azoknak a SZÉP-kártya tulajdonosoknak biztosít lehetőséget 2013. turisztikai előszezonjában az elektronikus utalványösszeg beváltására, akik a 2011-ben kibocsátott kártyájukon lévő juttatást az eredeti határidőig, 2012. december végégig nem tudták elkölteni.

A Széchenyi Pihenőkártya – amely 2011 júliusa óta működik a béren kívüli juttatások eszközeként - felhasználásának eredeti szabályozása szerint a kibocsátást követő naptári év december 31-ig nyílt lehetőség a kártya alszámláin rendelkezésre álló összeg felhasználására. Tekintettel azonban az év végén lejáró, és decemberig még fel nem használt elektronikus utalvány, mintegy 145 millió Ft-os nagyságrendjére, a kormány úgy döntött, hogy a SZÉP-kártya kibocsátását követő második naptári év május 31-ig meghosszabbítja a munkavállalók számára az elektronikus utalványok beváltási határidejét. A 2011-ben a munkáltatók által az alkalmazottaik  számára SZÉP-kártyán biztosított összeg így 2012. december 31. helyett 2013. május 31-ig használható fel, a 2012-ben feltöltött összeg pedig 2014. május 31-ig költhető el szálláshely-, vendéglátás-, vagy szabadidő-szolgáltatás igénybevételére.

Az NGM-től kapott szerkesztőségi információnk szerint a SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatás felhasználási határidejének meghosszabbításával a kormány az előszezoni időszak vendégforgalmának növekedését kívánja ösztönözni.

A szabályozás új elemeként a rendeletmódosítás előírja azt is, hogy amennyiben a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP-kártyára feltöltött keretet, a kártyakibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a  munkáltatónak, aki dönthet annak további felhasználásáról.

Értékelés